Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 27 d’abril del 2012

Avui divendres dia 27 d'Abril de 2012 parlarem sobre la rubèola, una malaltia que afecta tant a infants com a adults.
penjarem info de webs, enllaços i fotogràfies que podreu comentar.

http://www.aepap.org/familia/rubeola.htm
Aquesta és una pàgina en castellà que trobo força interessant, si la voleu consultar només hi heu d'entrar.

http://www.xtec.cat/~jcoll/virus/rubeola/rubeola.htm
En aquesta pàgina del Xtec, trobem un quadre explicatiu de la malaltia , els símptomes, el diagnostic....en fi tot el que hem de saber sobre la rubèola.



Malaltia
Rubèola
Agent causal
Virus de la rubèola.
Forma de contagi
Malaltia exantemàtica extremadament contagiosa i que sol presentar-se a la infància. La malaltia es transmet per via respiratòria mitjançant gotetes i secrecions de l'aparell respiratori.
Període d'incubació
De 2 a 3 setmanes.
Símptomes
Comença com un refredat de nas, i els ganglis del coll apareixen inflamats. L'erupció o exantema es presenta desprès d'un o dos dies, començant a la cara i estenent-se fins cobrir el tronc i les extremitats durant les vint-i-quatre hores següents. L' erupció consisteix en taques vermelles i aplanades i desapareix aviat de la cara, desapareixent del tot en dos dies.
Diagnòstic
És difícil de diagnosticar, degut a que l' erupció és normalment lleu i variable. A vegades es confon amb el xarampió o l'escarlatina. És indispensable fer un diagnòstic precís ja que aquestes malalties són més perilloses.
Tractament
Molts cops l'erupció desapareix abans de que el metge l'hagi arribat a veure. Es preferible mantenir al malalt aïllat mentre hi hagi erupció. La dieta ha de ser lleugera : llet, purés i sucs de fruita. Si els ganglis del coll s'han inflamat i produeixen dolor es pot aplicar una bossa de gel.
Prevenció
Evitar la proximitat amb persones afectades. La vacunació sistemàtica, gammaglobulina en l'embaràs.
En el moment del naixement, el nen rep els anticossos materns per via placentària, que li confereixen una protecció durant els primers mesos de vida.
Gravetat
Malaltia molt lleu, fins al punt de passar sovint desapercebuda. Pot ser no obstant una malaltia molt greu si la contreu una dona embarassada. Per aquesta raó totes les nenes es vacunen al principi de l'adolescència abans de la primera menstruació, encara que ja hagin patit la malaltia.
Durant els primers mesos d'embaràs, la infecció pot passar al fetus provocant anomalies en el seu desenvolupament : síndrome de la rubèola. Els nadons afectats poden néixer sords, cecs o deficients mentals. Normalment pesen molt poc al néixer i el seu creixement es veu molt enrederit. Aquests nadons segueixen sent portadors del virus de la rubèola durant anys desprès del naixement.
Convalescència
Un cop desapareguda l'erupció, el restabliment es ràpid.


http://www20.gencat.cat/portal/site/canalsalut/menuitem.af261f715269a25d48af8968b0c0e1a0/?vgnextoid=ae5ac118ab2da210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=ae5ac118ab2da210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default


Una pàgina molt interessant creada per la Generalitat de Catalunya, que podeu consultar en qualsevol moment.


He trobat aquesta fotogràfia que descriu la malaltia molt bé.
He pensat que un reforç visual sempre és bó ;)
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada